Мастерком - перетяжка мебели (диванов, кресел, стульев)
РЕСТАВРАЦІЯ
.
ПЕРЕТЯЖКА
.
ВИГОТОВЛЕННЯ

Корисні статті

Вибір матеріалу для оббивки

Поради щодо вибору матеріалу для оббивки

 
Досить часто, розглядаючи в каталозі зразки оббивних тканин, багато хто губиться. І це цілком зрозуміло, адже розібратися та зорієнтуватися у цьому асортименті тканих та нетканих, натуральних та синтетичних матеріалів досить непросто. Тим паче підібрати варіант, який буде підходити до власних меблів.

Насамперед оббивний матеріал повинен відповідати тим умовам, у яких він експлуатуватиметься. Наприклад, щоб запобігти появі плям, матеріал повинен мати спеціальне покриття або мати захисний склад, наприклад, як флок. Для меблів з механізмами трансформації не підійде ворсистий матеріал, наприклад велюр або флок, оскільки через деякий час на згинах утворюються залисини.

Для ділової, серйозної обстановки або офісного приміщення найкраще підійде шкіряна оббивка. Якщо в приміщенні дозволено курити, то найкраще віддати перевагу темним кольорам і тонам, так як від сигаретного диму завжди з'являється жовтизна. І основна умова - це вогнестійкість, адже жар, що впав на оббивку від сигарети, може пропалити м'які меблі. Для курців також не підійдуть тканини з пухнастою поверхнею, оскільки вони швидко вбирають дим від сигарет та нікотин. І  навіть якщо приміщення добре провітрюється, у повітрі все одно лишаються залишки диму, тому від меблів у будь-якому випадку буде неприємний кислуватий запах. Тому, щоб не було шкода витрачених коштів на придбання тканини для меблів, під час вибору тканини необхідно враховувати не лише її експлуатаційні характеристики, а й свої звички, а також призначення приміщення, в якому будуть меблі.


До переліку статей